Εκδηλώσεις

Ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» διοργανώνει κάθε χρόνο και σε όλες τις εποχές του χρόνου πολιτιστικές εκδηλώσεις διατηρώντας την παράδοση και αναβιώνοντας παλιά ήθη και έθιμα του τόπου.

Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑ- ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Την παραμονή της Τυρινής οι κάτοικοι του χωριού στήνουν από το πρωί την «μπουμπούνα» (πρόκεται για μια μεγάλη εστία φωτιάς) και το βράδυ του Σαββάτου γίνεται το άναμμα της φωτιάς, το οποίο συνοδεύεται από μουσική και δωρεάν εδέσματα για τους παρεβρισκόμενους. Την Κυριακή της Τυρινής διοργανώνεται χοροεσπερίδα στο εντευκτήριο του συλλόγου. Την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας στο λόφο του προφήτη Ηλία γιορτάζονται τα Κούλουμα και προσφέρεται η παραδοσιακή αλάδωτη φασολάδα, η οποία βράζει σε μεγάλα καζάνια από το ξημέρωμα, συνοδευόμενη με σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί.

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Από πολύ παλιά τον Ιούνιου στη γιορτή του Πέτρου και Παύλου, παραμονή του εορτασμού των Αποστόλων, συνηθίζονταν να στήνονται διάφορα γλέντια στο χωριό. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται από τους συλλόγους του χωριού στις 29 Ιουνίου παραδοσιακό γλέντι στην αυλή του σχολείου.

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου, διοργανώνονται τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον λόφο του Προφήτη Ηλία και στην πλατεία του χωριού. Πρόκειται για παρουσίαση χορευτικών τμημάτων, λαϊκο ρεμπέτικες βραδιές, ανάβαση στο λόφο του Προφήτη Ηλία και εκκλησιασμός και τέλος το παραδοσιακό λεχοβίτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Ελληνικα